Hond ontvlooien en beschermen tegen teken

Ben je een hondenliefhebber en heb je liever niet dat je hond last heeft van vlooien en teken? Dan is het natuurlijk zaak om je hond goed voor te bereiden op deze vervelende beestjes. Hier lees je alles wat je moet weten om vlooien en teken te bestrijden en je hond te weren tegen deze onpopulaire bloedzuigers.

Voorkomen is beter dan genezen

Zodra het lente wordt komen de teken uit de schuilplaats. Teken komen veelal voor in beboste gebieden waar jij graag met je hond gaat wandelen. Een hond geniet er ontzettend van om eens door de bosjes te lopen, maar loopt zo ook het risico gebeten te worden door een vervelende teek. Een tekenbeet lijkt misschien onschuldig maar kan parasieten en infectieziekten overbrengen. Dit wil je toch niet?

Ongedierte bescherming voor je hond is in verschillende maten en vormen te verkrijgen. Zo kan je zogenaamde spot-on preparaten aanbrengen op één of meerdere plekken op de huid van je hond. Wat ook goed helpt is een spray welke drie tot vier weken effectief kan zijn. Alles om je hond te beschermen tegen vlooien en teken kan je vinden bij Petcure.nl.

 

Is je hond gebeten, wat moet je dan zeker NIET doen?

Vroeger werd nog wel eens aanbevolen om lijm of olie aan te brengen op de teek voordat deze verwijderd is. Dat moet je dus absoluut niet doen. Dit kan leiden tot de verstikking van de teek waardoor deze veel vocht geeft aan je hond en dus de kans op ziekten groter is. Heb je hulp nodig voor het ontvlooien of het verwijderen van teken bij je hond? Stel dan je vragen aan de specialisten van Petcure.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *