De krabton een must have voor kattenliefhebbers

De krabton is een leuk product voor mensen die echt om hun kat geven, maar wat is het precies? Een ton als krabpaal is een cilindervormig onderdak voor jouw kat. De meerdere holletjes in de ton zorgen voor een slaapplek waar de kat zich veilig voelt. In deze holletjes liggen ook kussentjes die uit de ton gehaald kunnen worden en zo dus ook gereinigd kunnen worden. Deze kussentjes zijn overigens niet alleen een uitkomst voor jou doordat het makkelijk te reinigen is maar jouw kat zal het ook heerlijk vinden om zichzelf er lekker op neer te draaien.

Waarom is een kat zo gek op een krabton?

Een krabton is afgewerkt met sisaltouw, sisaltouw is het product dat katten gebruiken om hun nagels te veilen door middel van het krabben aan het touw. Een ton als krabpaal is niet alleen geschikt om in te slapen, vooral kittens vinden het geweldig te stoeien met elkaar in de verschillende holletjes die in de ton zitten. Daarnaast zit in de ton vaak een speeltje waar de kat zich mee bezig kan houden. Op deze manier hebben de katten en kittens een eigen stuk meubel waar ze lekker hun gang kunnen gaan en hoef je niet bang te zijn dat ze jouw meubels aan zien als krabpaal.

De ouderwetse kattenkrabpaal

Naast deze moderne ‘tonnen’ zijn er natuurlijk ook nog steeds de traditionele kattenkrabpaal. De krabpaal is oorspronkelijk een paal waar katten voor hun nagels aan kunnen krabben. Maar stukje bij beetje zijn deze palen veranderd in ware paleizen voor katten. Hier kunnen de katten klimmen, in allerlei holletjes een dutje doen en lekker spelen met bijvoorbeeld een hangend touw. Deze palen voor katten hebben naast het sisaltouw vaak een omhulsel van pluche. Pluche is een zachte stof, een kat vindt deze stof heerlijk om even een momentje van rust op in te lassen of juist om heel actief op te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *