Bijenbekjes

Wat een uitvinding, de bijenbekjes. Daarmee is het gedaan met de stootvoegen en de invasie van ongedierte in de spouw van je woning of nog verder. Want met name via die voegen kwam ongedierte tamelijk moeiteloos je huis binnen. Bijenbekjes zijn in alle opzichten gemakkelijker, beter en goedkoper. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen voor bijenbekjes kiezen.

Gedaan met de pret voor ongedierte

Door de ontwikkeling van het bijenbekje is het gedaan met de pret van ongedierte, dat via de open voeg het huis betrad en er voorlopig niet meer kwam. Zelfs een muisje had aan een voegje voldoende om bij je binnen te komen. Met de bijenbekjes is het gedaan met overlast van ongedierte. Als je een nieuwbouwwoning hebt, dan herken je vast wel die open, verticale voegen. Die zitten er uiteraard niet voor niets en hebben als doel de spouwmuur te ventileren en om vocht af te voeren. Wat ze echter vooral doen (of deden) is het aantrekken van allerlei ongedierte. Eenmaal binnen kan dit ongedierte voor behoorlijke schade zogen. Zeker de spouwmuur moest eraan geloven. Het mooie aan de bijenbekjes is ook al dat je ze van afstand niet ziet. Van afstand lijkt het alsof de voegen doorlopen.

Talloze momenten om het bekje met je handen te plaatsen

Je hebt bijenbekjes in antraciet en je plaatst ze gelijktijdig met de metselwerkzaamheden. Het is echter gemakkelijker de bekjes te plaatsen als de metselaar klaar is. Laat eerst de metselaar zijn werk doen en loop hem niet in de weg. Dat kost je bovendien geld, want de urenteller tikt gewoon door. Idealiter plaats je een bijenbekje pal voor er gevoegd gaat worden. Ten eerste heeft de voeger er dan geen hinder van en kan hij vervolgens het rooster naadloos dichtvoegen. Je kunt de bekjes zelfs na het voegen plaatsen, ook nu breng je ze gewoon met de hand aan.

Heel erg simpel

Werken met bijenbekjes is heel erg simpel, want meer dan het in de open voeg drukken van de bekjes is het niet. In de voeg past het bekje zich aan, zelfs als er sprake is van een scheve voeg. Nee, je hoeft niet bijzonder sterk te zijn om de bekjes in de voegen te kunnen drukken, waarna de breedte zich vanzelf aanpast. Werken met bijenbekjes is gemakkelijker en voordeliger, buiten dat schaf je bijenbekjes tegenwoordig vrijwel overal aan.  Het is niet handig de bekjes in een veel later stadium nog eens te plaatsen. Want dan kost het je wel extra geld. In alles is een bijenbekje handiger, beter en goedkoper, geen enkele reden om dus niet overstag te gaan.

Dubbele borging

Door de dubbele borging kunnen je kinderen het bekje er niet uittrekken en zit het zeer stevig. Je hebt geen gereedschap nodig, dat zijn namelijk je handen. Een bijenbekje is duurzaam en houdt ongedierte echt buiten de deur en dat is een opluchting, want hoe klein dan ook, ongedierte kan voor enorme schade zorgen en met name je spouwmuur ernstig aantasten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *